5
Komen

Program "Mutiara Kasih"


Assalamualaikum dan Salam Senyum Mesra !!

Baru baru ni mawar pergi ke rumah kebajikan masyarakat dekat Cheras, bertolak dari Melaka pukul 5 pagi ! .. Yes .. awal kan? He hee semangat terlebih. Bangun tidur pukul 3.30 pagi sebab AJK pogram wajib turun awal ! dan alangkah indahnya kalau hari hari bangun awal macam ni and buat solat sunat dalam kehambaan hati kepada pencipta alam.. Huu

Setibanya Dua buah bas dengan selamat di rumah kebajikan masyarakat Sri kenangan cheras , kami di sambut dengan mesra oleh penghuni rumah tersebut. 2 bas?? Yes ramai tak? Mesti bonda & ayahanda terkejut lihat kanak kanak girang lari betaburan bersalaman dan bertukar senyuman ..He hee Peace bu ..!
__
__
__

Penghuni rumah seri kenangan seramai 112 dan rata rata dari mereka adalah kaum ayah, hanya segelintir je kaum ibu ..
__
__

Senaman pagi ( rutin harian ) 
__
__

Chiken dance !! :D ( semangat btl kawan mawar tu menari )
Muzik pun belum mula lagi ! .. HAhA
__
__

Aktiviti conteng menconteng muka peserta 
kelakar sangat time ni, habis muka macho !! kihkihkih ..
Hanya peserta lelaki je yang kena :P ( selamat mawar !! )
__
__

Dalam girang , hati ini tetap hiba ..
Izinkan anakmu bicara ..

Aku anak gadis yang lincah
penuh dosa dalam langkah
namun tidak ku rela melihatmu
menyusuri hari tua keseorangan ..

Pertama kali kau melihatku
tanpa jemu kau tatap wajahku
tersenyum ...
lantas tangan lembutmu ku cium
ku hulur salam penuh kasih .

Ku tatap wajahmu
Ku sentuh jari jemari
Ku belai rambut tuamu
... Tenang dalam dingin bicaramu
Terbit rasa kasih
Tak terucap ungkapan sayang di hati .

Bicaramu mesra
Dengan panggilan "mak"
kau bersuara gigih , walau terasa perit .
Ku usap belakangmu tanda mengerti ..

Air mata kembali menakung
Sedetik wajah ibu ku terbayang
Dalam diam aku berdoa
"Moga dirimu beroleh bahagia"

* Wajah tua yang penuh kasih sayang *

__ Salam Sayang Dari Mawar Berduri __

TingTongTingTong :: Kasih Ibu Hingga Ke Syurga, Kasih Ayah Jalan Ke Syurga



5 Kuntum Mawar:

Cik Kasih said...

syok je nmpk..huhu

Pendamba Mawar said...

conteng muka tak tahan

Mawar berduri said...

Cik Kasih:: tak sangka org tua2 kt situ semuanya sporting .. hehe jiwa muda semuanya ;)

Pedamba mawar :: kalau nak join sekali pn boleh ^_^ dorang ni kretif!

Iwanski said...

pasti sgt memberi kesan... =)

Mawar berduri said...

Iwanski ::
kesan yang sangat mendalam ^^

Link blog sahabat