0
Komen

Tolong Main Jauh Sikit Yer Sayang



  • Sila baca dengan nada Marah Vs Geram, Okey?


Mawar nak tanya sikit .. Hum ADAT ke BUDAYA erk main mercun tu ? Huu sila lah jawab dalam hati ye, ehem ( meh sini cek nak habaq mai ) kalau korang nak tahu sebenarnya mercun ni bukanlah budaya or adat kita, hum mungkin kita ( korang ) terikut ikut dengan budaya masyarakat lain dalam menyambut sesuatu perayaan atau merikan festival tertentu . 

* Nice mukaddimah* Tapi ni mawar nak nasihatkan sikit + banyak *

Eh kalau mercun tu bunyi macam tin yang kena pijak or kemek tu mawar memang tak kisah dan tak kuasa nak marah marah ni, kalau korang nak main sampai pagi esok pun tak apa. Tapi ini agak agaklah sayang uii .. Asal malam je dah bunyi macam askar jepun serang rumah . *Bedentum Bedentam* ! Buatnya ada jiran or orang dalam rumah ni yang sakit jantung ke darah tinggi ke, sapa nak menjawab kalau terjadi apa apa ? please answer me darling !! ( nauzubillah bukan mawar mendoakan tapi risau jugak )

tiap2 malam aku kena hambat kau!!!

Bukan nak larang korang bersuka ria malam raya macam ni, tapi biarlah berpada, kan ke lebih bagus kalau duit yang disumbangkan pada tokeh tokeh pembunuh manusia tu digunakan untuk beli barang dapur and buat open house. Boleh jugak mawar and the geng serbu rumah korang ( ziarah ) .. Amalan mulia tau, korang jugak dapat pahalanya ;)

Tapi terus terang mawar cakap tulis . Rasa macam nak je cekik cekik bebudak yang main mercun depan rumah mawar ni . Dah macam tak ada ruang lain agaknya dalam taman ni, tapi rasanya JKKK dah sediakan taman depan rumah mawar ni je pun . Huu nasib baik kanak kanak rabina yang main, kalau ayah kanak kanak rabina ni yang main sekali kompem I KILL YOU .. Ngee~ sabar sabar . Ha ha ha ( emo sudaa )

Selain dari boleh save duit dari beli mercun yang mahal giler tu ( jgn bakar duit !! ) korang blh save nyawa ! Serius tak tipu. Jari ni dah tak terkira berapa jumlah nyawa yang dah melayang akibat / bahana / padah mercun tu. Bukan mercun "POP" okey.




Bersederhanalah dalam kegembiraan, tak salah nak merikan kemenangan setelah sebulan pertungkus lumus melawan hawa nafsu, tapi jangan pula lupa diri bila syawal menjelang. Time ni syaitan dah *terlepas* dari ikatan, seharusnya kita sama sama berduka cita dalam kegembiraan ni Ramadhan telah pergi meninggalkan kita .. Mungkin ini yang terakhir kalinya kita bertemu Ramadhn right? Siapa tahu ketentuan Ilahi ..

The moral Of the tulisan is .. Tolong main jaoh2 sikit yer anak anak sekalian .. Kakak nak buat asgmnt pn terganggu sebab asyik terkejut dengan bunyi letupan yang macam nak pecah rumah ni di buatnya. Boleh sweety ? ... Thanks ^_^





sekarang jam dah pukul 2.30 pagi -_=
im so penat hari ni .. dari pagi smpai ke petang rumah dibanjiri dengan tetamu
malam terpaksa bersengkang mata untuk siap kan projek
plus gangguan pencemaran bunyi lagi .. huhu
bilakah akhirnya penderitaan ini (",) ?



0 Kuntum Mawar:

Link blog sahabat