0
Komen

calon~calon nya

Jalan jalan ke tanjung ara
singgah sebentar di rumah dara
awal bismillah pembuka bicara
Assalamualaikum ku kirim mesra ^_^ 

Calon suami ? Oh. dah nak kawen ke cik mawar nih? Jeng je jeng . . . sila tutup telinga sebab bom dh nk meletop !! hahaks ... sekejap. mawar nk fikir kata hati ape ciri ciri suami yang soleh =_= .. ehem ehem tak semestinya kena ada "pak ustaz" dulunya buukk ... 


dulu masa tengah cute miut cegu ada bagitau, "kalau dah dewasa nanti jadi anak yang solehah tau" eh eh.. nape tu cegu?? "sebab nanti baru ada jodoh dengan orang yang soleh" oOOo tengaga macam jumpa arimau sebab teruja!

sekarang ni bila dah besar remaja baru mula terfikir akan bicara berlian cegu.. ngee~ dulu tak tau ape pon kalau bicara soal hati .. Ger~ skema sampai tak tau semuanya
hakikat sebenar budak nerd dalam bersosial  (sebab dalam kelas dulu semua perempuan, mana nak kenal kumbang dengan lebah lagi time tu)


Okeh! stOp dulu bab nih.. meremang kaki mawar bila bicara soal rindu
 Eh pulok ? adehh .. lupekan je lah sebab xde kaitan >.<


 ********


saat salam perkenalan di hulur kan
oleh sesorang yang boleh dikatakan "ustaz" 
google image ^_^
atau mungkin baru nak "start" ..
hati terasa senang dengan ilmu nya
tapi ego seorang lelaki terlalu angkoh 
untuk mengaku kekurangan mahupun kesalahan diri
kerap kali diri ini menahan goresan kata dari bibir itu
teman seperjuangan mengimpikan orang sepertimu 
sebagai pedamping hidupnya, sebagai pelengkap hatinya ..
tapi hati ini seakan hambar untuk meraikan kehadiranmu disisi


maaf kan hati ini ..


seandainya kamu jodoh ku dari Allah
walau seisi dunia cuba menghalang 
kita tetap akan bersatu walau dengan apa cara sekalipun
sama ada sekejap atau lama .. ia tetap akan berlaku
dan sekiranya aku dan kamu 
bukan tercipa untuk menjadi satu
dan jika seisi dunia cuba menyatukan kita
ia tetap tidak akan terjadi tanpa redha ilahi ..


duhai pemilik hati,
bebaskan hati ku dan hatimu dengan cinta dunia
siapa pun kamu 
mahupun aku
pasti ada sesuatu yang istimewa jika bersatu..


****


menanti insan bertuah dalam bidang perubatan  .. nanti sakit senang free je, tak perlu bayar. yang penting ekonomi jimat ^_^ 


tapi mawar bukan amik medic .. hanya mampu menjadi diri sendiri dengan matlamat sebagai seorang kaunselor insyaAllah .. :) doa kan yer .. mawar sentiasa mengAminkan doa sahabat 



TingTongTingTong :: boleh ke kalau memilih macam tu





0 Kuntum Mawar:

Link blog sahabat