5
Komen

Posto posto


Dunia sekarang dah maju, tak seklasik dunia dulu dulu.. Tapi dunia sekarang dah tak seromentik cara orang dulu dulu.. Maksudnya, mawar lebih sukakan cara orang dulu dalam meraih sesuatu yang penuh memori *ada sentuhan emosi* dalam setiap perbuatan, tak kisah dari segi percakapan, perbuatan atau tindakan (bukan sama je ke (",)...?) 

Orang dulu dulu : Kalau rindukan si kekasih hati, main utus surat + tuang kan bedak + minyak wangi sikit.. Ketuk tin atau botol depan rumah semata mata nak tatap muka si kekasih hati =) so sweet.



Orang sekarang : Berbalas mis call tanda hati sentiasa mengingati yang jauh di mata tapi kononnya dekat di hati *haha konon ingat walaupun tengah busy*.. Tiap hari berSMS, bermadah pujangga dalam teks sms panjang2, lepas dah penuh inbox. pejam mata tekan DELETE!.. 



Dan bila diri ini terasa hambar dengan kehidupan, kata kata semangat orang tersayang mampu membangkitkan aura mentari yang kian hilang. Ingin meminjam sedikit kekuatan. Jadi mawar rasa kalau lah sekarang ni masih guna cara orang dulu2, mesti dah bekepok surat dalam kotak simpan bawah katil..sampai kertas yang asalnya warna putih pun dah betukar jadi wana koko.. =')

Mawar suka mencoretkan sesuatu dengan penuh emosi, positif atau negatif sama banyak. Kadang kadang bila tengah marah, tulisan pun boleh berubah jadi macam cakar ayam. Tulisan mencerminkan sifat seseorang, kan. Tapi bila dah lama lama, bila baca semula terasa geli hati baca hasil coretan sendiri. terasa macam keanak-anak kan waktu melepaskan rasa hati pada helaian putih. ^_^

Selagi jari ini mampu menari, tidak akan pernah berhenti dari menulis. Mencatat sesuatu yang dirasakan biasa untuk saat ini, memori yang tidak ada nilainya ketika ini mungkin boleh dijadikan bahan cerita untuk kaki terus mengorak langkah. berjalan dengan penuh megah. berlari dengan cerita silam. tersenyum dengan corak kehidupan.


TingTongTingTong :: Coretan Pertama Di Ambang 2013
                        jom berbalas surat nak x?






5 Kuntum Mawar:

ANISRAHIM said...

betul la, kan best kalau masih ade surat2, old style gitu :)

Mr. Oziz said...

Suka entry ni .
Kalau sy, memang suka sgt beli buku utk djadikan diari . Bila lapang,baca balik semua luahan hati . Senyum sendiri gak kekadang . ~miss oni~

Mawar berduri said...

@Mr. Oziz ^_^ lps tu nanti blh baca balik diari tu depan anak2 n cucu :D

Mr. Oziz said...

hahha. tak boleh . secret besar tuuu ..

Cik Tia said...

pernah berada di zaman surat menyurat itu ^^

Link blog sahabat