2
Komen

Ideologi Saya Bukan Ideologi Awak


Pernah tak anda lalui saat diri di kritik tanpa mendengar dahulu ucapan atau pandangan kita sepenuhnya? Pernah tak terjadi apa yang ingin disampaikan oleh hati tak seiring dengan kehendak akal?.. jujur mawar juga seringkali memintas percakapan kawan kawan, tapi kalau dalam konteks ilmiah dan situasi yang agak formal macam berdiskusi, wajar tak orang lain memintas percakapan orang yang tengah berhujah?

Mungkin pandangan kita berbeza dengan pandangan orang lain, mungkin juga pemikiran kita tidak sehebat pemikiran orang lain.. dan aku juga bukan sesiapa untuk mengatakan diri ini benar dalam sesuatu perkara. Sungguh diri ini terasa kerdil. Sungguh diri ini bukan sempurna. Sungguh pemikiran diri ini bukan yang terbaik.. bukan bermakna orang lain harus menggesa untuk aku berfikir cara hebat dan setaraf seperti kalian.

Dalam menuju kejayaan, aku cuba untuk merangkak kerana aku tidak mampu berlari berpimpin tangan bersama kalian. Untuk awak yang selalu ada tika jatuh bangun diri ini, menghulurkan bantuan yang tak kira masa.. terima kasih dalam nada sayu aku mohon untuk terus bersabar dalam perjuangan.


Jika aku yakin 
Mereka mula meragui,
Saat aku berkata benar
Mereka membantah mengatakan tidak..
TingTongTingTong :: Saya Tak Sehebat Mereka
Link blog sahabat